lunes, noviembre 17, 2008

MUJERES, DERECHOS HUMANOS Y PAZ EN COLOMBIA

De Colombia, de la situación de las mujeres desplazadas por la guerra y de sus derechos se hablará en Valencia, España, durante el I Encuentro Internacional sobre Mujeres, Derechos Humanos y Paz en Colombia los próximos 28,29 y 30 de noviembre.

Inserto aquí el Manifiesto para el que se están recibiendo apoyos individuales y adhesiones institucionales. Para firmar, entrar:


http//:desplazadasporlaguerraencolombia.org

Las invisibles. Documental sobre las Mujeres en el conflicto armado colombiano.

http://www.dgco.org/fotografiasVer/documental.html

jueves, noviembre 13, 2008

CONCETRACIÓN 25 N

MARTES 25 DE NOVIEMBRE
DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLENCIA MACHISTA

ACUDE A LA CONCENTRACIÓN
en la PLAZA de la MONTAÑETA a las 19,30

jueves, noviembre 06, 2008

TOD@S CON MAORES

Los compañeros y amigos de Maores, la niña de 14 años asesinada en Ripollet, han creado una web para recordarla. Podeis dejar vuestro mensaje en esta dirección:

http://todosconmaores.es.tl/

miércoles, noviembre 05, 2008

MANIFEST 25 NOVIEMBRE

MANIFEST 25 N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA


66 dones assassinades al nostre país al llarg del 2008, set d'elles a la Comunitat Valenciana. Tres anys després de l'entrada en vigor -en la seva totalitat- de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i un any després de l'entrada en vigor de la Llei d'Igualtat, ens trobem davant aquesta dura realitat que reduïxen a fredes xifres les estadístiques.

Moltes d'aquestes persones assassinades, aquestes 66 dones assassinades, havien denunciat al seu agressor (la seva parella o expareja) i havien aconseguit dels Tribunals de Justícia mesures de protecció i ordres d'allunyament però no va ser suficient per evitar la seva mort.

L'Informe del Govern sobre aquests tres anys d'aplicació de la Llei Integral, indica que ha augmentat el nombre de denúncies i de casos jutjats però ha baixat el nivell de sensibilització de la societat davant d'aquest greu problema que ens pertoca a totes i a tots i que, per tant, ens correspon a tota la societat resoldre'l.

Des de la Plataforma Feminista d'Alacant fem una crida a la ciutadania perquè, entre totes i tots, redoblem els esforços a denunciar, jutjar i mantindre una tolerància zero amb els maltractadors així com a incrementar el recolçament social a les víctimes .

Tots els indicadors econòmics i laborals segueixen demostrant que les dones tenim un percentatge major d'atur, una mitjana de retribució inferior a la dels homes, malgrat realitzar la mateixa activitat, i unes quotes ínfimes de representació en els consells d'administració de les grans empreses d'aquest país
És per això que EXIGIM a les diferents instàncies de l'Administració (estatal,autonòmica i local) que compleixquen amb la seva part de responsabilitat en el desenvolupament total de les mesures legals adoptades i que l'erradicació de la Violència de Gènere sigui un punt prioritari en les seves agendes.

Per a que tot aixó es puga aconseguir, considerem de manera crucial, en primer lloc, augmentar la dotació pressupostària i els recursos humans que requereixen les esmentades lleis, i en segon però igual d'important, potenciar l'educació en el valor de la igualtat per a les xiquetes i xiquets del nostre país i de la nostra Comunitat, com una aposta de futur d'una societat que confia en viure, com més aviat millor, sense més víctimes de la violència masclista.

De fet,la política educativa del President de la Generalitat, Francisco Camps, i del Conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, amb el seu capficament per impartir l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglès suposa un clar boicot a la coeducación en igualtat i explicita el veritable lloc que ocupa per a ells la consecució de la igualtat real entre homes i dones.

Nosaltres continuarem treballant per aconseguir aquesta igualtat real, per a decidir plenament sobre el nostre cos i perquè no hi haja ni una víctima més dels maltractadors. Però necessitem de totes i tots per aconseguir-ho.

ACUDEIX A LA CONCENTRACIÓ el dia 25 a la PLAÇA de la MUNTAYETA a les 19,30

sábado, noviembre 01, 2008

I JORNADAS POR LA IGUALDAD EN EL CEM

I "JORNADAS POR LA IGUALDAD"
Universitari@s Progresistas (UP)
2 créditos de libre elección
3, 4 y 5 de noviembre de 2008
más información e inscripciones:

http://www.ua.es/cem/actividades/2008-2009/jornadas_por_la_igualdad.htm